Lente

Het is lente! En wat voor een lente: de bloemen knallen de grond uit, de zon staat al wekenlang te stralen aan de hemel en de vogeltjes… ja, die zoeken een huisje. En die gaan wij voor ze maken. Of nou ja, zoiets dan.

Het is simpel: neem een leeg melkpak, maak het schoon knip er een gat in voor de ingang van het huisje en steek er eventueel nog een stokje in. Voilà: een vogelhuisje. Maar dan komt natuurlijk het leukste deel: opschilderen.

Kliederen

We konden lekker in de tuin schilderen. Zeil over de tafel, verfshirt aan en kliederen maar. Acrylverf droogt lekker snel, dus je kon het pak makkelijk aan alle kanten beschilderen. Naar keuze figuratief of abstract. Of een combinatie van beide natuurlijk.

Blij

Terwijl we praatten over de oorlog in Oekraïne maakten we juist hele blije figuren op onze vogelhuisjes. Daar hadden we behoefte aan. Of het kwam door deze verder mooie lente, natuurlijk.