Knuffels

Knuffels zijn voorbeeldige modellen. Ze blijven mooi stil zitten en laten zich in verschillende standen zetten. Het is ook niet erg als een poot iets te kort of te lang word getekend. Het blijft toch wel een knuffelige muis/neushoorn/hond. Bovendien zijn ze al wat simpeler gemaakt dan échte dieren. Fijn om weer even te wennen in de eerste bijeenkomst dit jaar.

Voordat we begonnen, gingen we eerst even bijkletsen. We hadden elkaar een tijdje niet gezien vanwege lock down en kerstvakantie. We hadden ook écht zin om weer lekker te tekenen.

Papier aan de rol

We hadden een grote rol krantenpapier, dat we over de tafels rolden. Zo zaten we op een rij. Op het papier lag ons tekengerei: houtskool en krijtjes. Materiaal waar je snel grote schetsen mee kunt maken. We hadden toch papier genoeg om flink te schetsen. Ook onze thee stond op het papier. En koekjes en andere lekkernijen. En de objecten om te tekenen: knuffels.

Snel schetsen

Schetsen is volgens de definitie snel. Maar soms was het ook gewoon lekker om even wat uit te werken. De knuffels zagen er dan extra pluizig uit. Het hielp om ook wat ondergrond bij de knuffels te tekenen, zodat zo niet zomaar in de ruimte zweefden. Klaar? Dan een lege plek opzoeken en door.

Tot alles was vol getekend. Dan knipten we het papier van de rol en rolden een nieuw stuk uit. De knuffels werden dan gewisseld. Na drie keer waren we wel uitgeschetst. Iedereen was weer helemaal blij. De mooiste tekeningen werden uitgeknipt en opgehangen of meegenomen.

Schetsen en kletsen

Ook waren we weer helemaal bij, wat betreft de dingen die ons bezig hielden (de politiek doet te weinig voor jongeren – de relatie met onze familie gaat beter als we besluiten dat zij er gewoon anders over denken – ja, we moeten echt weer naar een museum – de woningmarkt is helemaal uit de hand gelopen – de hibiscus/muntthee is heerlijk). Helaas mochten we geen afscheidsknuffel geven.