Het Natuurhistorisch

Het Natuurhistorisch in Rotterdam is een heerlijk inspirerende omgeving. Er staan veel dieren met en zonder verhaal. En er staan krukjes die je kunt pakken als je wilt zitten om iets te tekenen. Of als je niet zo goed te been bent – want ook Schilderlustigen zijn er in alle soorten en maten!

We waren op de laatste dag van de tentoonstelling Floral. Afdrukken van de bloemenscans van Sebiha Öztas. De kleuren van de bloemen waren super-helder en spatten van de zwarte achtergrond af. Dat wilden we wel natekenen, maar op wit papier sta je al 2-0 achter. En zo veel detail als die scans kun je met je potlood of krijtje ook wel vergeten. Onbegonnen werk dus, maar het leverde toch leuke tekeningen. Ze zagen er heel anders uit dan het origineel. Maar het waren wel leuke bloementekeningen. En ook Sebiha zelf vond het leuk dat wij ze aan het teken waren. Wat een verrassing dat zij langs kwam!

Veel kijken

Het was druk in het Natuurhistorisch. Ze doen dan ook veel leuke dingen, zoals rondleidingen en verjaardagsfeestjes. Ik zocht dus een rustig hoekje. Eindelijk kon ik eens een brandgansje tekenen dat niet bewoog. De echte lopen constant heen en weer. Dat ging heel even goed. Want de lepelaar die onder het gansje stond, trok veel bekijks. Bleek die deel van een speurtocht te zijn…

Lastige vlekken

Agaath had zich voor de kangoeroe geplaatst. Die beesten laten zich anders ook niet zo goed vangen. Nu kon ze het dier op papier vangen – bij wijze van spreken. Lastig nog omdat een kangoeroe veel lichtere en donkere plekken heeft, en die lijken dan schaduw op plekken waar dat niet zo is, of andersom. Maar ze is er aardig uitgekomen.

Steun

Het is fijn om met een groep te zijn. Dan valt het niet zo op als je lekker zit te teken op een plek waar de meeste mensen iets anders doen. Toch viel het me mee. Ik heb een tijdje alleen gezeten. Ik kreeg geen rare opmerkingen. Ik kreeg juist veel aanmoediging. Volkomen vreemden die me succes met de tekening wensten. Nou, als dat geen heerlijk inspirerende omgeving is! We komen nog wel eens terug.