Licht in de duisternis

Vorige keer hadden we een lesje licht-donkercontrast. Deze keer probeerden we een lichtbron te tekenen. Die is dus wit, of lichtgeel, zou je denken. Waarbij het lichtste deel midden in de lichtbron zit, zou je denken. Nee dus. Op foto’s kun je zien dat er vlak boven de lont van een kaars nog geen licht is, dan oranje, dan geel en het lichtste punt is bovenaan. Soms zit onderaan, aan de buitenkant zelfs een beetje blauw!

We waren door omstandigheden met z’n drieën.

Liesbeth heeft een foto nagetekend. Je zag de zon door een bos priemen. Ze had wit papier dus de zon werd uitgespaard en allerlei zonnestralen met een gummetje toegevoegd.

Betty probeerde rood papier uit. Ze maakte een mooi bos aan kaarsjes met vlammetjes. Door de kleur rood had het al meteen een Kerst-gevoel.

Ik heb een kaarsvlammetje getekend op zwart papier. Ik ben los gegaan op het licht wat van het vlammetje af komt. Pure fantasie. Maar wel gebruik gemaakt van de kleurenleer: geel lijkt van zichzelf licht en groen en blauw juist donker.

Chique locatie

We hebben lekker luxe in de lobby van het Hilton getekend. Prijzige drankjes, maar een heerlijke tafel! En hele rustgevende achtergrondmuziek. Helemaal ‘verlicht’ gingen we daarna weer de donkere, druilerige decemberavond in.